Välkommen till
My Driving Academy

En smart och smidig trafikskola i Göteborg!

Vi hette Drively innan, men har nu bytt namn till My Driving Academy. Ännu bättre och smidigare för dig som elev hos oss.

Till sajten Du skickas vidare dit efter 10 sekunder.

Boka Handledarkurs

Boka testlektion


Personbil

Som kund hos oss ska du känna dig trygg och säker under din utbildning.
Hos oss kommer du att få en komplett körkortsutbildning med Risk 1 och Risk 2.
Utbildningen sker i två parallella steg, teori och körning. Det är viktigt att du ligger lite längre fram i teorin för att kunna vara effektiv i din utbildning.
Vi kan erbjuda dig dokumenterad utbildningsplan med kostnadsberäkning, detta är dock bara en uppskattning, så kostnadskalkylen kommer vi att behöva stämma av med jämna mellanrum så att du hela tiden vet vad du har kvar i utbildningen.
Om du övningskör privat så är din handledare välkommen att åka med för att på så vis göra din utbildning mer effektiv och att din handledare vet vad ni skall träna på hemma.
Köper du något av våra paket ingår 4 teorilektioner i någon av våra undervisningssalar.
Under den delen av året då det är mörkt erbjuder vi mörkerkörning där vi tränar omkörning och ljusteknik.


7 steg till ditt körkort!

Ansök om körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Välkommen in till oss så vi hjälper dig med syntest, vilket vi rapporterar elektroniskt till Transportstyrelsen. Du ska även fylla i en hälsodeklaration. Ansökan behandlas efter att du gjort syntestet och fyllt i hälsodeklarationen. Mer info hittar du på www.transportstyrelsen.se

Skriv in dig som elev hos oss

Ring, mejla eller kom förbi på trafikskolan så hjälper vi till med information och bokning. När du kör första lektionen får du utförlig presentation av utbildningen och dess obligatoriska moment.

Vi försöker i den mån det går att så snabbt som möjligt ”slutplanera” dig och boka prov. Tänk på att körkortsutbildningen är individuell och att de planeringar som görs kan komma att ändras utefter din utveckling.

Genomgå den digitala utbildningen

Genom att studera teori parallellt med övningskörningen är det lättare att få en helhetsbild av utbildningen.

Övningskör

Det bästa sättet att på rätt sätt lära sig köra bil är med en utbildad trafikskolelärare. Alla våra lärare har stor erfarenhet, engagemang och kan hjälpa till med en effektiv planering för din körkortsutbildning.

Gå Riskutbildningen

Riskutbildningen består av två delar.

Del 1 Riskettan, omfattar bl.a. trötthet, droger och alkohol.
Del 2 Risktvåan omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden som t ex halt väglag. Varpå den även kallas ”halkan”.
Målet med den tvådelade utbildningen är att begränsa antalet olyckor genom ökat säkerhetstänkande och minskat risktagande i trafiken.

Riskutbildningen måste vara genomförd och giltig innan du gör kunskapsprovet och körprovet.
Riskutbildningen är giltig i 5 år.

Utbildningskontroll

När du är i slutfasen av din utbildning såväl teoretiskt som praktiskt bokar vi in en utbildningskontroll till dig. Denna utförs av skolans utbildningsledare och är en kvalitetssäkring av utbildningen.
Utbildningskontrollen är som en ”miniuppkörning”, varefter vi utvärderar dina kunskaper och ser till att allt är på banan inför ditt praktiska körprov.
Om du skulle behöva eventuella kompletteringar får du svar på detta efter genomgången utbildningskontroll.

Dags för teoriprov och uppkörning!

Körkortsprovet är att betrakta som ett prov, bestående av två delar: teoriprov och körprov). Bägge proven bokas samtidigt, men vid olika tillfällen. Både teori- och körprov måste vara godkänt för att du ska få körkort. Klara proven och körkortet är ditt, sen – ut och gläns

sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska